gyógymasszázs | sportmasszázs

masszázs

Egyéni lazító, stresszoldó masszázs

A masszázs önmagában, vagy a gyógytornával alkalmazva nagyon hatásos módszer a mozgásszervi panaszok gyógyítására. Az egyéni masszázs keretében hát-, derék-, nyak-, stb. fájdalmakkal érkező vendégeket kezelek. 

Kellemes környezetben vehet igénybe teljes testmasszázst, vagy igény szerint csupán különböző testrészeket érintő masszázst különböző masszázstechnikák alkalmazásával. A gyógytestnevelő, és masszőri végzettséggel, 28 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember végzi a kezelést, adott esetben ortopéd orvosi támogatással.

A problémás izomcsoportok masszázzsal történő kezelését -a probléma súlyosságától függően- kiegészíthetjük fizikoterápiás kezeléssel és/vagy célzott gyógytornával.

A három kezelés együttes alkalmazása nagyban lerövidítheti a problémás izomcsoportok gyógyulási idejét. Természetesen csak masszázs kezelés is végezhető.

A svédmasszázs az alapja a gyógymasszázsnak, és a sportmasszázsnak.
A svédmasszázs elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat.

Az alaptechnikák a sportmasszázs esetén is ugyanazok, mint más masszázsnál, ám a terapeuta sokkal erőteljesebben és mélyebbre hatóan alkalmazza azokat. Az erős simító, gyúró, ütögető mozdulatok célja többek között az összenövések lebontása, a hegszövetek tompítása.

Alkalmazott masszázstechnikák

  • Gyógymasszázs,
  • Svédmasszázs,
  • Sportmasszázs,
  • Stresszoldó masszázs.

Gyógymasszázs: az egészség és gyógyulás alapjai

A gyógymasszázs egy célzott, terápiás módszer, amely az izmok, szövetek és ízületek kezelésére és gyógyítására összpontosít. Célja a testi funkciók helyreállítása és az egészséges működés elősegítése. A terapeuta a problémás területekre fókuszál, és speciális technikákat alkalmaz, amelyek javítják a vérkeringést, oldják a feszültségeket és enyhítik a fájdalmat.

Svédmasszázs: érzékek és relaxáció

A svédmasszázs a legismertebb és leggyakrabban alkalmazott masszázstípusok egyike, amely a relaxáció és az általános jó közérzet elősegítésére szolgál. Enyhülést nyújt a feszültségek, stressz és izomfájdalmak esetén. A svédmasszázs jellemzői közé tartoznak az simítások, dagasztások, dörzsölések, ütögetések és rezgések. A kellemes környezet, az illóolajok és a simító mozdulatok segítenek ellazulni és kikapcsolódni.

Sportmasszázs: az aktív életmód és teljesítmény fokozása

A sportmasszázs a sportolók és aktív emberek számára tervezett terápiás masszázsforma. Célja a teljesítmény javítása, az izomfeszültség csökkentése és a sérülések megelőzése. A sportmasszázs során a terapeuta koncentráltan kezeli azokat az izmokat és területeket, amelyek a sportolás során a leginkább igénybe vannak véve. Ez segíthet a regenerációban és a hatékonyabb edzésekben.

Stresszoldó masszázs: az elme és test harmóniájának megteremtése

A stresszoldó masszázs célja a stressz csökkentése és az érzelmi egyensúly visszaállítása. Különleges technikákat alkalmaz a test és az elme ellazítására. Simítások, lassú nyomások és mélyebb mozdulatok segítenek oldani a stresszt és csökkenteni az izomfeszültséget. Az illóolajok és a nyugtató környezet tovább növeli a relaxációt és a mentális kikapcsolódást.

Kapcsolatfelvétel