FASCIA KEZELÉS, FDM

Fascia terápia

Mit jelent a fascia terápia? Mikor alkalmazzák?

A fascia terápiáról

A fascia terápia egy olyan manuális kezelési módszer, amely a test fasciális rendszerének problémáit célozza meg. A fascia a test összes szövetét összeköti, és a test stabilitásában, mozgékonyságában és teljesítményében játszik fontos szerepet.

Ha a fasciában probléma van, az befolyásolhatja a test különböző területeit, és akár fájdalmat és korlátozott mozgékonyságot is okozhat. A fascia terápia során speciális technikákat használok, hogy javítsam a fascia állapotát és megszüntessem a problémákat.

A kezelés során a különböző pontokat és területeket dolgozok át a testen, és speciális nyomásokat, húzásokat és mozgásokat alkalmazok.

Fascia terápia Budapest

A fascia terápia előnyei

A fascia terápia előnyei közé tartozik az izomfeszültség csökkentése, a mozgékonyság javítása és a fájdalom enyhítése. A kezelés segíthet az ízületi problémák, például a merevség és a mozgáskorlátozottság kezelésében, valamint a sportteljesítmény javításában is. A fascia terápia segíthet az általános stressz és feszültség csökkentésében, valamint az egész test állapotának javításában is.

Az egyik legkiterjedtebb fasciak rendszer a comb külső részén található. Ennek a beszűkülése komoly csípő, derék és térd problémákat tud okozni. Praxisomban sokszor fordult elő, hogy csípő vagy térdfájással jöttek a betegek és a megoldása fascia lazítása volt. A fascia tréning egy olyan edzésforma, amely az izomzat és az ínszalagok mellett a fasciára, azaz a testünkben  elhelyezkedő kötőszövet hálózatára is fókuszál.

Milyen problémák kezelésére használják a fascia terápiát?

Fascia masszázs: A terapeuta masszázstechnikákat alkalmaz a fascia kezelésére és oldására.

Triggerpont-kezelés: A terapeuta a test bizonyos pontjaira összpontosít, amelyek feszültséget okoznak, és enyhíti ezeket a feszültségeket.

Fascia nyújtás: Az egész testre vagy bizonyos testrészekre vonatkozó speciális nyújtási gyakorlatokat alkalmaznak a fascia rugalmasságának javítására és a mozgékonyság növelésére.

Idősebb embereknek, akiknél a test merevsége és mozgáskorlátozottsága természetes jelenség. Embereknek, akik ülő életmódot élnek, és ennek következtében a testük merevsége és feszültsége alakul ki. Sportolóknak, akik rendszeresen ki vannak téve sérüléseknek és a testük fájdalmai általában növekednek. Krónikus fájdalommal küzdő embereknek.

Hogyan segítek Önnek?

A fascia tréning során olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek célja, hogy megnyújtsák, megerősítsék és rugalmasabbá tegyék a fasciát. Ezáltal javíthatják a test mozgékonyságát, csökkenthetik a fájdalmat és az izomgörcsöket, valamint növelhetik az izomzat teljesítményét.

A fascia tréning gyakorlatai lehetnek statikus  (tartós) vagy dinamikus (mozgásos) gyakorlatok, és általában különböző eszközökkel, például labdákkal vagy gumiszalagokkal végezzük. A fascia tréning egyre népszerűbb az edzés- és sportvilágban, és sokan használják a teljesítmény javítására és az egészség megőrzésére.

Kapcsolatfelvétel