MANUÁLTERAPEUTA, GYÓGYTORNÁSZ

KRISTÓF KÁROLY

Szakmai munkáim

Komplex szolgáltatást nyújtó egészségügyi centrumban, Dr. Elek Emil gerincgyógyász szakmai támogatása mellett több mint 28 éves szakmai tapasztalattal rendelkező gyógytestnevelő-masszőr-manuálterapeuta  gyógytornával, masszázzsal, manuálterápiával és fizikoterápiával, tanácsadással várja az ízületi-, izom-, és gerincproblémával küzdő betegeket.

1995

Testnevelési Egyetem testnevelés-gyógytestnevelés szak, a szakon belül masszőri képzéssel.

1995

Elsősorban gerinc eredetű elváltozásokkal rendelkező beteg gyerekek, felnőttek egyéni gyógytornáztatása 1995-től, Dr. Lengyel Zsuzsanna IV.kerületi Gyermekszakrendelő intézetvezető főorvosa, gyermek ortopéd szakfőorvos szakmai felügyelete és pártolása mellett.

1999

Megszerkesztettem egy tornafüzetet az Ortetika fűzőgyártó cég megbízásából Scoliosis és Schauermann -szindromában szenvedő betegek részére, amit az ország kilenc vidéki megyéjében a fűzőt viselő gyermekek kapnak meg a fűzővel együtt.

2003

Előadást tartottam 2003-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Ergonómia Tanszék felkérésére a „Munkahelyi veszélyek ergonómiai szemszögből” címmel, az irodabútorokat gyártó cégek kiállításán, ami a későbbiekben a Műszaki Egyetem ergonómia tankönyv 4. fejezeteként jelent meg a nevem alatt, mint társszerző.

2006

2007-től cégeknél tartok munkahelyi masszázst és tornát, kifejezetten az ülőmunka okozta egyoldalú fizikai megterhelés és a munkahelyi stressz oldásának szem előtt tartásával.

 

2007

2007-től indítottam olyan speciális tornát 3-5 éves gyermekek részére, amely a gyermekek 80%-t érintő „bokasűlyedéssel” , és hanyag tartás kezelésével foglalkozik játékos formában.

2007

2007-től szakmai tanácsadója vagyok az „ötvenentúl.hu” nevű internetes újságnak.

 

2008

2008-ban találtam fel, és szabadalmaztattam egy új eszközt, a gyógypadadot, amely kezeli a gerinc eredetű panaszokat, Magyarországon egyedülálló módon megfelelő pihenéssel, izomnyújtással és erősítéssel biztosítja a gyorsabb gyógyulást, illetve a panaszok megelőzését.

2011

McKenzie gyógytorna posztgraduális képzés.

2012

2012-ben tartottam 2 hónapig, az újpesti óvodákban az óvónők számára egy olyan átfogó óvodástorna gyakorlati továbbképzést, amely segíti őket a mindennapi munkájuk sokoldalúbb ellátásában.

2014

Integrált manuálterápiás képzés elvégzése.

2023

12 éve dolgozom Dr. Elek Emil főorvos mellett a diagnoptika magánorvosi központban.

DunaTV Ridikül - A gerinc betegségei

2024.03.25.

Ebben az adásban szakértőként szerepeltem Dr. Veres Róbert idegsebész, egyetemi tanár mellett. A porckorongsérv megelőzéséről, és konzervatív kezelési lehetőségeiről beszélgettünk a meghívott vendégekkel, akik már átestek porckorongsérv műtéten. A vendégek Balázs Klári énekesnő és Molnár Ferenc Karamell énekesek voltak. 

Ridikül A gerinc betegségei 2024.03.25.-i adás

Kapcsolatfelvétel