Talpizom torna

Lúdtalptorna

Lúdtalptorna gyerekeknek

Lúdtalptorna

A legveszélyeztetettebb időszak lúdtalp szempontjából a kisgyermekkor. Ennek a korosztálynak dolgoztam ki változatos, és mindenekelőtt játékos formában végezhető talpizom tornák rendszerét. Természetesen az anatómiai elváltozásra építve a felnőttkorban fellépő illetve meglévő lúdtalpakkal is foglalkozok. 

A lúdtalptorna nem más, mint a lábboltozat tartásáért felelős izmok megerősítése különböző korosztályhoz alkalmazott speciális gyógytorna technikákkal.

Minden olyan életszakaszban, amikor a testsúly hirtelen növekedésnek indul- gyermekkori gyors súlygyarapodás, iskoláskori táskacipelés, terhesség- vagy amikor a talp szokatlanul nagy és tartós terhelést kap- járás kialakulása, hosszabb inaktivitás utáni járás- kialakulhat lábboltozat sűlyedés

Lúdtalptorna
 1. Az állás, járás kezdete. Türelmetlen szülő járatja a gyereket, minek következtében túlterhelődik a talp.
 2. Az óvodáskor, kisiskolás kor kezdete. Szokatlan terhelés, nehéz táska cipelése.
 3. pubertáskori gyors növekedési, súlygyarapodási periódus.
 4. Hosszú fekvés, inaktivitás utáni hirtelen túlterhelés. Mozgáshiány, egészségtelen életmód.
 5. Terhesség. A gyermek kihordása során a hormonális változások és a súlygyarapodás miatt a lábboltozatot tartó szalagok megnyúlnak.

Hogyan segítek gyermekének?

 • Első körben egy alapos vizsgálattal (ortopéd orvos, gyógytornász) felmérjük a problémát, az ortopéd elváltozás mértékét, fajtáját.
 • Az eltérés jellegétől függően választom meg a terápiás utat, személyre szabott kezelési programot dolgozok ki a gyermeke részére, mely lehet:
  • Lúdtalptorna
  • Hanyagtartás kezelése
 • Túlsúly kezelése
 • Izomatrófia, csípőficam, tyúkmell vagy tölcsérmell kezelése
 • A gyógytornát segíti a hátizomzat speciális masszázsa és fizikoterápiás kezelése is.

Kapcsolatfelvétel